Gösteriliyor: 8 Sonuçlar
Genel Oyunlar

Otizmli Çocuklar İçin Aile ve Öğretmenlere Oyun Tüyoları

Oyun seçerken ve oynarken dikkat etmemiz gereken şey çocuğumuzu gözlemleyip deneyimlerimize güvenerek hareket emek demiştik.  Özellikle yeni bir oyuna başlıyorsak yani çocuğumuz bu oyunu ilk defa deneyimleyecekse ne yapmalıyız?  Oyun defalarca oynanıp tanıdık hale gelinceye ve çocuk kendini rahat hissedinceye kadar oyuna başlamadan önce değişiklikler yapın. Carol KRANOWİTZ Duyusal İşleme Bozukluğu Olan Çocuklar kitabında pek …

Oyunlar

Otizmli Çocuklar ve Aileleri İçin Oyun Stratejileri 2

Proprioseptif uyarım, vestibüler uyarım, motor haraketleri destekleme ve başkalarıyla oyun oynama becerisi geliştiren oyunlardan bir kaç örnek vereceğiz. Lütfen bol bol trambolinde zıplamak, hamak ve salıncakta sallanmak, su dolu kova içinde alkış yapmak, vücut bölümlerine masaj yaparak şarkı söylemek gibi rahatlatıcı oyunları bolca oynayın. SAR SAR MAKARAYI Elastik terapi bantları, ağrı bandajları, plates bantları veya …

Otizm Oyunlar

Otizmli Çocuklar ve Aileleri İçin Oyun Stratejileri 1

Otizmli çocuklar ve duyusal işleme bozukluğu olan çocuklarımızın aileleri ile karne töreninde vedalaşırken tatilde lütfen bol bol oyun oynayın dediğimde velilerimin çoğu ne demek istediğime dair bir fikre sahipti. Peki ya diğer çocukların aileleri öğretmenleri, terapistleri veya doktorlarından aynı cümleyi işittiklerinde ”Oyun ama nasıl bir oyun? Hocam sizinle oynuyor ama bizimle oynamıyor, çok uğraşıyoruz olmuyor.” …

Genel Özel Eğitim

Özel Çocuk Ailelerinin Duyguları Çelikten Mi Pamuktan Mı?

Farklı gelişen bir çocuğun ailesi olmak konusunda yazılmış onlarca makale okuduk ve eminim ki sizler de çok sayıda benzer makaleler okumuşsunuzdur. Bu makaleyi farklı yapacak olan şey ise kısmen uzaktan bakmak isteyeceğiniz ya da neden olmasın belki de denemem işe yarayabilir diyeceğiniz sınır çizgisinde bir öneride bulunması. Biliyorsunuz ki bizi insan yapan en önemli şeylerden biri …

Otizm

Otizmli Çocukların Uyku Problemleri Üzerine Bir Araştırma

Otizmli çocuk ve gençlerin uyku problemlerini araştırırken bir araştırma makalesine denk geldim ve oldukça ilgimi çekti. Stanford Üniversitesinden araştırmacılar ev ortamında bir araştıma yapmanın klinik ortam veya hastane ortamından daha etkili ve  aynı zamanda ucuz maliyetli olacağını düşünerek otizmli 3 ila 25 yaş arası bireylerden oluşan 80 katılımcılı bir araştırma yapmışlar. Ayrıca buna ek olarak tipik …

Genel

Nationwide Çocuk Hastanesini Keşfedelim

Amerika’nın en büyük çocuk  hastanesinin adı Nationwide. İnternette çocuklar için mimarların özel olarak tasarlamış olduğu hastaneler var mı diye araştırma yaparken karşıma çıkan en güzel hastaneydi. Özel eğitim öğretmeni olunca hasta çocuklar ve hastanelere karşı daha fazla bilgiye sahip oluyor özel çocuklarınızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çaba gösteriyorsunuz. Hastaneler ve çocuklarla ilgili çok fazla olumsuz deneyime …

Otizm Özel Eğitim

Proprioseptif Fonksiyon Bozukluğunun Özellikleri

Bundan önceki bir yazımızda proprioseptif duyu ve bu duyunun yaşantımıza olan etkilerinden bahsetmiştik. Çocuklarımızın aşırı duyarlı yada az duyarlı oluşunun günlük yaşantılarına olan etkilerini yazmış ve bunun üzerine bir kaç örnek vermiştik. Şimdi ise proprioseptif fonksiyon bozukluğunun özelliklerini gösteren çocukları anlamak için bir kaç liste sunacağız. Çocuğunuzda veya öğrencilerinizde fark edilir şekilde gözlediklerinizi işaretleyerek senkronize …

Eğitim Otizm Özel Eğitim

Proprioseptif Duyu Nedir ve Çocuğumun Bir Sorunu Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Proprioseptif duyu bize kendi hareketlerimiz ve vücut pozisyonumuz ile ilgili verileri sağlar. Bize şu konularda bilgi verir; Vücudumuzun ve vücut parçalarımızın uzayda nerede olduğu, Vücut parçalarımızın diğer parçalarla nasıl bir ilişkide olduğunu, Kaslarımızın ne kadar ve hangi hızda gerildiği, Vücudumuzun uzayda hangi hızda hareket ettiği, Zamanlamamızın nasıl olduğu, Kaslarımızın ne kadar güç gösterdiği. Bu bilgi, …